Fotskador


Hälsporre, fotledsinstabilitet är vanligt förekommande fotskador som kan kräva behandling. Läs mer om de exakta symptomen för de exakta skadorna

Kontakta oss Boka tid
Fotskador

Fot- och hälskador

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till fötterna är överpronation. Detta kan i vissa fall bero på en fotledsinstabilitet vilket vanligtvis uppstår efter en fotledsstukning. Då är risken stor att man skadar ett ledband som är viktig för fotens stabilitet och biomekaniken i foten förändras. Överpronation är en mycket vanlig orsak till benhinnesmärta och plantarfasciit.

Fotledsinstabilitet och förlorad biomekanik i foten kan även uppstå hos individer som är mycket rörliga i sina leder. När man skadar ett ledband tappar man inte bara stabiliteten utan också koordinationen och balansen i fotleden. Därför är det viktigt att utföra en adekvat rehabilitering för att minska riskerna för en ny stukning. Andra problem som kan uppstå är även hammartå, snedställt stortåled (hallux valgus/ rigidus) samt förtjockning av nervvävnad (mortus neurom/ syndrom).

Ont i hälen kan bero på hälsporre (plantar fasciit) och uppkommer vid överbelastning av vävnadsfästet för plantarfascian. Att bli frisk från hälsporre brukar ta tid. Det är viktigt att jobba med rörlighet och stärka upp muskulaturen under foten. Det är även effektivt att använda sig av inläggssulor som ger ett ordentligt stöd vid hålfoten för att lindra eventuell knä- eller hälsmärta.

Tillverkning av ortopediska inläggssulor

Efter utförd löp – och gånganalys kan vi erbjuda skoinlägg i form av formgjutna sulor och hålfotsinlägg efter dina behov.

Du bör alltid få din fot undersökt av en professionell yrkesutövare för att få en korrekt diagnos och behandling.


Vanliga Fotskador

Hammartå

Hammartå, även kallat klotå. Innebär att en eller flera tår intill stortån har krökt sig, vilket gör dem kloliknande.

Läs mer

Hallux valgus

Hallux valgus betyder snedställd stortå. Det betyder att stortån pekar mot de andra tårna, vilket kan skapa en knöl på insidan av foten.

Läs mer

Benhinneinflammation

Benhinneinflammation är en idrottsskada som uppstår vid inflammation på insidan av underbenet. .

Läs mer

Fotledsinstabilitet

Fotledsinstabilitet är en skada som ofta uppstår efter stukad fot då risken är stor att man har skadat det ledband som håller upp fotens stabilitet..

Läs mer

Hälsporre

Den inflammatoriska skadan hälsporre uppkommer vid överbelastning av vävnadsfästet vid plantarfascian-senan (fotvalvsplattan).

Läs mer


Samarbetspartners