Axelskador


Vanliga axelskador som många har problem med är exempelvis frozen shoulder, inklämningssyndrom & rotatorkuffskada. Läs mer om de exakta symptomen

Kontakta oss Boka tid
Axelskador

Ont i axeln – Skador och besvär i axel

När du har i ont i axeln så betyder det inte nödvändigtvis att du drabbats av någon skada. Smärta i axeln kan komma av mängder av olika orsaker. Du kan exempelvis ha överansträngd din axel, genom ökad träningsdos. Alternativt att du använt axeln i ställningar/positioner som den inte är van att användas den i.

Symptom – Ont i axeln

Symptomen för smärta i axeln kan såklart variera, med den gemensamma nämnaren såklart, att det gör ont i axeln. Du kan läsa mer om de vanligaste axelskadorna som vi behandlar på Full Funktion, här nedan. Där får du samlad info om symptom och rekommenderad behandling.


Vanliga Axelskador

Frozen shoulder

Frozen Shoulder/frusen skuldra är ett tillstånd där man känner smärta, värk och framförallt stelhet i axeln. Läs mer om symptom och behandling..

Läs mer

Rotatorkuffskada

Vanligaste typen av rotatorkuffskada drabbar den dominanta armen och sitter oftast i senan. Idrottare och hantverkare löper störst risk att drabbas av rotatorkuffskada..

Läs mer

Inklämningssyndrom

Inklämningssyndrom kan innebära att senorna runt rotatorkuffen eller en slemsäck vid axeln har kommit i kläm. Läs mer om behandling av inklämningssyndrom.

Läs mer


Samarbetspartners