Armbågsskador

Vanliga armbågsskador som många har problem med är exempelvis tennisarmbåge, golfarmbåde, musarm m.fl. Läs mer om de exakta symptomen

Kontakta oss

Boka behandling

Smärta i armbågen

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till armbågsskador är tennisarmbåge vilket är en överansträngningsskada på armbågens utsida. Det är senorna i underarmens muskler som blir överansträngda och leder till smärta i vissa positioner och rörelser av handleden. Prognosen är god, men kan utan rätt typ av behandling ta väldigt lång tid att läka. De senaste utredningarna inom ämnet avråder från kortison då det på lång sikt kan göra problemet värre. Rätt typ av träning, stretching, rörelseövningar och anpassad ortos kan vara effektivt. Golfarmbåge är ett liknande problem som tennisarmbåge, men smärtan sitter i stället på armbågens insida

Musarm är ett samlingsnamn för värk och stelhet i arm, nacke, axlar, rygg, handled och fingrar vilket bland annat kan leda till tumbasartros. Upplever du en artros skada bör du boka tid för behandling med en av våra naprapater.

Golfarmbåge

Golfarmbåge kan liknas vid tennisarmbåge, med skillnaden att skadan sitter på insidan av armbågen.

Vad är golfarmbåge?

Problemen vid golfarmbåge kan liknas vid tennisarmbåge, men smärtan sitter istället på armbågens insida. Skadan uppkommer vid överbelastning av musklerna mellan handled och armbåge. Golfarmbåge kan uppkomma vid exempelvis golfspelande eller vid tunga lyft av påsar.

Behandling golfarmbåge

Symptom vid golfarmbåge är stelhet, upplevd svaghetskänsla vid lyft och grepp med handen och smärta på insidan av armbågen. Golfarmbåge kan behandlas med rätt typ av träning och rehab.

Du bör alltid få misstänkt golfarmbåge undersökt av en av våra professionella naprapater på vår klinik i Stockholm för att få korrekt diagnos och behandling.

Musarm

Musarm är ett samlingsnamn för stelhet och värk i flertalet muskler i främst övre delen av kroppen..

Vad är musarm?

Musarm är ingen enskild skada utan ett samlingsnamn för stelhet och värk i exempelvis nacke, axlar och arm och hand. Musarm uppkommer ofta vid monotont arbete framför datorn vilket leder till att musklerna får en ensidig ansträngning under en längre period. Detta leder till att senor, ledband och muskler blir överbelastade vilket orsakar smärta.

Symptom vid musarm är exempelvis besvär och värk i nacke, axlar och arm och hand vilket orsakar ömhet och stelhet. Andra symptom vid musarm är värk som pulserar och en känsla av obehag och svaghet som leder till domningar och försämrad känsel.

Behandling musarm

Musarm kan behandlas genom rätt övningar och förändringar av arbetsställning och ergonomi. Om problemen inte försvinner så bör du få dina besvär undersökta av en naprapat. För att få hjälp med övningar och först & främst konstatera att det är musarm som du drabbats av kan det vara en god idé att besöka en naprapat. När det bekräftats att du lider av musarm så kan naprapaten ge dig korrekt behandling och rekommendationer.

Tennisarmbåge

Tennisarmbåge är en överansträngningsskada som ofta drabbar tennisspelare på armbågens utsida.

Vad är tennisarmbåge?

Tennisarmbåge är en överansträngningsskada på armbågens utsida. Skadan drabbar som namnet antyder ofta tennisspelare, men besvären uppkommer också ofta vid monotona rörelser och sträckningar av handleden. Skadan uppkommer när senorna i underarmens muskler blir överansträngda, vilket orsakar smärta i din armbåge eller handledssmärta.

Om du har symptom som tyder på tennisarmbåge bör du kontakta en naprapat för att få rätt typ av behandling.

Behandling tennisarmbåge

Tennisarmbåge kan ofta behandlas med träning och rätt typ av övningar. Behandling av träningsarmbåge kan ta tid, men prognosen att bli smärtfri är god. De senaste utredningarna inom ämnet avråder från kortison vid behandling av tennisarmbåge då problemen på sikt kan bli värre.

Du bör alltid få misstänkt tennisarmbåge undersökt av en av våra professionella naprapater på vår klinik i Stockholm för att få korrekt diagnos och behandling.