Armbågsskador

Vanliga armbågsskador som många har problem med är exempelvis tennisarmbåge, golfarmbåde, musarm m.fl. Läs mer om de exakta symptomen

Kontakta oss

Boka behandling

Smärta i armbågen

Vanliga problem våra kunder upplever när det kommer till armbågsskador är tennisarmbåge och golfarmbåge vilket är överansträngningsskador på armbågens utsida eller insida. Det är senorna i underarmens muskler som blir överansträngda och det leder till smärta i vissa positioner och rörelser av handleden och armen. Prognosen är god, men kan utan rätt typ av behandling ta väldigt lång tid att läka. Rätt typ av träning, stretching, styrkeövningar och behandling är effektivt för att få ordning på besväret.

Upplever du besvär så bör du boka tid för behandling med en av våra naprapater.

Golfarmbåge –

Vad är golfarmbåge?

Golfarmbåge även känt som medial epikondylit är en överbelastningsskada som påverkar senorna i underarmens muskler där de fäster vid insidan av armbågen. Det är vanligtvis resultatet av upprepade rörelser som sträcker ut och böjer handleden, såsom golfsvingar eller andra aktiviteter som involverar liknande rörelser. Även mycket användande av mobiltelefon eller sitta vid dator kan ge detta besvär. Symtom inkluderar smärta och ömhet vid insidan av armbågen samt svaghet i handleden och handen

Behandling golfarmbåge

Symptom vid golfarmbåge är stelhet, upplevd svaghetskänsla vid lyft och grepp med handen och smärta på insidan av armbågen. Golfarmbåge kan behandlas med rätt typ av träning, rehab och behandling. Behandling kan ske med hjälp av exempelvis stötvågsbehandling, laser eller ultraljud för att få skadan att läka snabbare.

Du bör få din misstänkta golfarmbåge undersökt av en av våra professionella naprapater på vår klinik i Stockholm för att få korrekt diagnos och behandling.

Musarm

Musarm är ett samlingsnamn för stelhet och värk i flertalet muskler.

Vad är musarm?

Musarm är ingen enskild skada utan ett samlingsnamn för stelhet och värk i exempelvis nacke, axlar och arm och hand. Musarm uppkommer ofta vid monotont arbete framför datorn vilket leder till att musklerna får en ensidig ansträngning under en längre period. Detta leder till att senor, ledband och muskler blir överbelastade vilket orsakar smärta.

Symptom vid musarm är exempelvis besvär och värk i nacke, axlar, arm och hand vilket orsakar ömhet och stelhet. Andra symptom vid musarm är värk som pulserar och en känsla av obehag och svaghet som leder till domningar och försämrad känsel.

Behandling musarm

Musarm kan behandlas genom rätt övningar och förändringar av arbetsställning och ergonomi. Om problemen inte försvinner så bör du få dina besvär undersökta av en naprapat. För att få hjälp att konstatera att det är musarm som du drabbats av och med övningar och behandling få hjälp att bli fri från dina besvär.

Tennisarmbåge

Tennisarmbåge eller lateral epicondylit är en överansträngningsskada på armbågens utsida.

Vad är tennisarmbåge?

Tennisarmbåge är en överansträngningsskada på armbågens utsida. Skadan drabbar som namnet antyder ofta tennisspelare, men besvären uppkommer också ofta vid monotona rörelser och sträckningar av handleden. Skadan uppkommer när senorna i underarmens muskler blir överansträngda, vilket orsakar smärta i din armbåge eller handledssmärta.

Om du har symptom som tyder på tennisarmbåge bör du kontakta en naprapat för att få rätt typ av behandling.

Behandling tennisarmbåge

Tennisarmbåge kan ofta behandlas med rätt typ av övningar och naprapatbehandlingar där det är vanligt att man använder sig av stötvågsbehandling, laser eller ultraljud. Behandling av tennisarmbåge kan ta tid, men prognosen att bli smärtfri är god.

Du bör få din misstänkta tennisarmbåge undersökt av en av våra professionella naprapater på vår klinik i Stockholm för att få korrekt diagnos och behandling.