Ortopediska inlägg Stockholm

Kontakta oss

Boka tid

Ortopediska inlägg Stockholm

Har du ont i knän, ryggen, höfter eller överpronerar med fötterna? En enkel och effektiv lösning kan då vara ortopediska inlägg från oss på Full Funktion i Stockholm. Med inlägg i skorna formade efter hur du och din kropp rör dig kan du få ett bättre stöd för dina fötter. Ortopediska inlägg kan du använda som sulor i dina skor för att stödja, stabilisera och biomekaniskt balansera upp dina fötter. De har även som funktion att avlasta dina fötter för att minimera risken för överbelastningsskador och smärta på olika ställen i kroppen och skapa så stabil grund som möjligt för din kropp. Detta kan hjälpa hela din kropp. Knän, höfter, rygg – hela kroppen. Ju mer korrekt din belastning från fötterna är desto bättre är det för resten av kroppen. Det går ofta att göra mycket med små insatser. Givetvis kan det vara nödvändigt att ta hjälp för sina besvär även genom naprapatbehandlingar och rehabilitering, men ortopediska inlägg är i många fall en förutsättning för att komma åt grundproblematiken.

Ortopediska inlägg Stockholm – Exempel på skador som kan behandlas med hjälp av inläggssulor

Ortopediska inläggssulor kan vara till stor hjälp vid olika typer av skador och besvär. Här är några vanliga skador och besvär där ortopediska inläggssulor kan vara fördelaktiga:

  1. Plantar fasciit: Detta är en vanlig orsak till hälsmärta som uppstår när plantar fascian, den tjocka senan längs undersidan av foten, blir inflammerad. Ortopediska inläggssulor kan ge stöd och avlastning för plantar fascian, vilket minskar smärta och främjar läkning.

  2. Fotvalvsproblem: Personer med plattfot eller överdrivet höga fotvalv kan dra nytta av ortopediska inläggssulor som kan ge extra stöd och hjälpa till att korrigera fotens biomekanik för att minska överbelastning och smärta.

  3. Achilles tendinit: Detta är en skada/inflammation som påverkar hälsenan (achilles), vilket kan leda till smärta och stelhet i hälen eller längs baksidan av benet. Ortopediska inläggssulor kan hjälpa till att avlasta  hälsenan genom att minska belastningen och förbättra fotens position.

  4. Knäsmärta: Många gånger kan knäsmärta vara relaterad till problem med fotens biomekanik, vid exempelvis överpronation. Ortopediska inläggssulor kan korrigera dessa problem och minska belastningen på knäleden, vilket kan lindra smärta och förbättra funktionen.

  5. Hälsporre: En hälsporre är en benig tillväxt på hälen som kan orsaka smärta och obehag, särskilt vid belastning. Ortopediska inläggssulor kan hjälpa till att avlasta hälsporren genom att fördela trycket jämnt över foten och minska belastningen på hälen. Vilket ger bättre förutsättningar för skadan att läka.

  6. Skador relaterade till idrott: Idrottsskador som upprepade stukningar och överbelastningsskador kan förebyggas med hjälp av ortopediska inläggssulor genom att ge extra stöd och stabilisering och ge foten så bra belastning som möjligt.

Det är viktigt att notera att korrekt diagnos och utvärdering av en kvalificerad medicinsk professionell är avgörande innan man använder ortopediska inläggssulor för att behandla någon av dessa tillstånd. En individuell anpassning av sulorna är oftast nödvändigt för att säkerställa bästa möjliga passform och resultat.

Ortopediska inlägg – Hur fungerar det?

Ortopediska inlägg är en bra investering och kan ge förutsättningar för att en skada ska läka eller förebygga överbelastningsskador sin. Det blir bekvämare att gå, och det kan minska värk i kroppen betydligt. Du förenklar helt enkelt vardagen och kan röra dig bättre, längre och mer. Innan man sätter igång med tillverkningen av själva inläggen så kan vi utföra en fotanalys för att säkerställa att inläggen passar perfekt för just dig och att det är det som du behöver. Vi rekommenderar att du genomför en fotanalys om du inte tidigare har haft inläggssulor och redan vet med dig att behovet finns. Full Funktion är en naprapatklinik i Stockholm som arbetar just med att få kroppens fulla funktion att fungera. Vi ser till hela kroppen, dess system och samverkan och på så sätt vill vi skapa varaktiga resultat. Vi arbetar med en mängd kunder som både vill genomgå naprapatbehandlingar och som får stort stöd av ortopediska inlägg i Stockholm. Våra inläggssulor är kvalitetssulor som du kan använda under en lång tid.

Vad är det för pris på ortopediska inlägg i Stockholm?

För ortopediska inlägg på våran klinik i Stockholm är priset 1 950 kronor. Vi kan även hjälpa er med noggranna och fördjupade analyser av kropp och dina fötter. Med hjälp av denna analys får du en bra informationsgrund för hur du kan arbeta med din kropp utöver dina ortopediska inlägg. Behöver du ortopediska inlägg och direkt vill boka tid? Välkommen till oss så hjälper vi dig! Ta hjälp av Full Funktion för dina besvär så hjälper vi dig till en smärtfri livsstil.