Naprapat Stockholm

Full Funktion är en naprapatklinik i Stockholm som har en helhetsyn på kroppen och bred kunskap kring allt från förebyggande naprapati till idrottsskador.

Kontakta oss

Boka tid

Vi hjälper dig med allt från behandling av akuta smärtor och förebyggande av problem vid ensidigt arbete till att behandla skador i bland annat rygg och nacke. Du hittar vår fina klinik på Tegnérgatan i Stockholm där du möts av vårt team av specialister som har erfarenhet av både naprapati och idrottsmedicin.

Våra behandlingar
Naprapater arbetar med muskler och leder för att öka rörligheten i kroppen och ge den bättre funktion med hjälp av ett flertal metoder. Vi kombinerar ortopedteknik med specifik kunskap om kroppens funktion, rörelse och uppbyggnad. Beroende på vilken typ av hjälp du behöver anpassar vi behandlingen efter det. Som naprapat i Stockholm har vi erfarenhet och kunskap om flertalet olika typer av behandlingar, bland andra:

  • Massage
  • Triggerpunktbehandling
  • Dry needling
  • Stretching/Muskeltöjning
  • Stötvågsbehandling
  • Ultraljudsbehandlingar
  • Akupunktur
  • Träning
  • Laserbehandling

Det är vanligt att vi kombinerar olika typer av behandlingar för att få bästa resultat. Ofta arbetar vi med en kombination av ledinriktade behandlingar, som manipulation och mobilisering, med behandling av mjukdelar, till exempel massage och stretching.

Alla på Full Funktion har vidareutbildning inom idrottsskador och kan även erbjuda akupunktur och ultraljudsbehandlingar. Behandlingarna följs vanligtvis upp med träningsprogram som är utformade utifrån varje persons individuella behov, råd kring ergonomi vad det gäller den specifika arbetssituationen samt olika typer av rehabilitering. Allt för att få ett så varaktigt resultat som möjligt.

Behandling av nacke och rygg av naprapat Stockholm

Rygg och nacke är återkommande problem som gör att personer söker upp en naprapat i Stockholm. Ofta handlar det Rygg och nacke är ofta återkommande problem som gör att personer söker upp en naprapat i Stockholm. Ofta handlar det om ryggskott som både kan uppstå plötsligt eller komma krypande över tid. Vid ett ryggskott är musklerna alltid påverkade, naprapati och rörelse är ett framgångsrikt sätt att behandla ryggskottet. Vi behandlar även nackspärr, nackskador och diskbråck i nacken. Naprapatisk behandling brukar vara mycket effektiv vid rygg- och nackskador och kan utgöra en viktig del av en effektiv rehabilitering.

Idrottsskador kräver effektiv behandling

Vår helhetssyn på kroppen gör att vi vet att fötterna påverkar hela kroppen. Därför erbjuder vi formgjutna sulor och ortopediska inlägg för att rätta till exempelvis överbelastningsskador. Hos oss får du med dig sulorna eller inläggen på en gång efter ditt besök. Allt ifrån ryggsmärtor, knäproblem och förtjockning av nervvävnad kan behandlas med iläggssulor. Smärtorna kan bero på att du är plattfot, att du lever ett aktivt liv och inte har rätt stöd för dina fötter eller att du ofta trampar snett. Vi har kunskap och erfarenhet för att ställa rätt diagnos och ge dig den mest effektiva hjälpen.

Idrottsskador – effektiv behandling av naprapat i Stockholm

Man behöver inte vara elitidrottare för att skada sig. Alla kan drabbas av idrottsskador, även om man bara motionerar för att hålla sig i form. Några vanliga idrottsskador är exempelvis knäskador, axelskador, fotskador, tennisarmbåge och golfarmbåge. Även löparknä, hopparknä, impingement/inklämning i axelleden och hälsporre tillhör de typer av idrottsskador som vi med framgång behandlar med vårt utbud av olika behandlingsmetoder.

Utöver att erbjuda naprapati och rehabilitering kan vi exempelvis använda elbehandlingar, stötvågsbehandling, akupunktur, ultraljud och laserbehandlingar för att nämna några av de komplement vi kan tillhandahålla utöver klassiska naprapatiska metoder.

Vår stora bredd gör att vi alltid har möjlighet att testa alternativ till den traditionella muskel- och ledbehandling som vanligtvis erbjuds av naprapater i Stockholm. Vår erfarenhet är att man ofta får bäst resultat av att kombinera flera olika metoder som påskyndar läkningen. Vi erbjuder även ortopediska hjälpmedel som exempelvis iläggssulor som kan vara ett mycket bra hjälpmedel för att motverka besvär och risken för skador även vid idrottande.

Akut hjälp av en naprapat i Stockholm

Många gånger är det akut smärta som får en person att söka upp en naprapat i Stockholm. Smärta i rygg eller nacke är något som påverkar den som drabbas konstant. Därför är det viktigt att man snabbt får hjälp att behandla smärtan. Full Funktion har akuttider för dessa tillfällen. Tack vare vår stora bredd kan vi hjälpa dig att bli smärtfri snabbt. Vi ser till hela kroppen och hur allt samverkar och påverkar helheten. Vår helhetssyn gör att vi hjälper dig med den akuta smärtan samtidigt som vi arbetar för att du långsiktigt ska vara smärtfri.

Vi behandlar stresskador

Hjärnans mående påverkar även kroppen. Full Funktion behandlar därför även skador som uppkommit på grund av stress. Naprapati är ett effektivt sätt att komma till rätta med de fysiska skador som stress orsakar. Som naprapat i Stockholm behandlar vi huvudvärk, muskel- och ledvärk samt olika typer av spänningar i kroppen. Många gånger är stress orsaken till skadorna, men eftersom de har blivit fysiska skador krävs det inte bara att man tar tag i det som orsakar stressen utan även hjälper kroppen att läka.

Företagsmassage av naprapat i Stockholm

En av de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro är idag smärta i rygg och nacke samt stressrelaterade sjukdomar. Nacke och axlar är ofta problemområden för många som har stillasittande eller ensidiga arbeten. Här kan träningsprogram, massage och naprapatbehandlingar fungera som förebyggande metoder för att minska risken för arbetsskador. Du som är företagare i Stockholm kan anlita oss som en del av företagets friskvårdsarbete. Kontakta oss gärna för att få mer information om hur en naprapat i Stockholm kan vara en tillgång för dina medarbetares hälsa.

Vi erbjuder en smart lösning där en naprapat från vårt team kommer ut direkt till er arbetsplats i Stockholm. Vi tar med all den utrustning som behövs och erbjuder massage och naprapatiska behandlingar som motverkar stelhet och ömhet i axlar, rygg och armar.

Vi arbetar också för att motverka skador på grund stress, vilket är orsaken till många fysiska problem även om själva stressen är en psykisk åkomma. Företagsmassage av naprapat i Stockholm är avdragsgillt och personalen kommer inte att förmånsbeskattas i efterhand.

Behandlingarna är på 30 minuter och personen kan själv bestämma vad vi ska fokusera på för att på bästa sätt hjälpa personen med att få en frisk och rörlig kropp utan skador. Möjligheten att få behandling av en naprapat på arbetsplatsen är alltid uppskattad, bidrar till ökat välbefinnande och trivsel på jobbet samtidigt som det minskar de längre sjukskrivningarna på arbetsplatsen. Att ta hjälp av en naprapat i Stockholm är med andra ord så mycket win-win det kan bli!

Varmt välkommen till oss på Full Funktion!