Ryggskott


Ryggskott som är ett av de vanligaste ryggproblemen där värken är koncentrerad till ländryggen

Kontakta oss Boka tid

Vad är ryggskott?

Ryggskott eller lumbago kallas det när man får plötsligt eller gradvis ont i ländryggen. Det är inte heller ovanligt att man vaknar upp med ryggsmärta. Orsaken kan bero på olika saker men generellt så beror det på att spända muskler är inblandade och således orsakar smärtan. Smärtan är ofta kopplad till vissa rörelser som t.ex böja sig framåt eller vrida sig åt något håll, men man kan ofta hitta en smärtfri position. Musklerna är alltid påverkade vid ryggskott och om man drabbas av ryggskott ska man alltid försöka att röra sig så mycket som man kan, även om smärtan kan vara påtaglig.

Behandling av ryggskott

8 av 10 personer drabbas någon gång av ryggskott. I de allra flesta fallen behövs det ingen vård utan smärtan brukar gå över av sig själv. Smärtan kan dock vara väldigt besvärande under den tid som ryggskottet håller i sig. Dock är det viktigt att hålla sig rörlig i kroppen och rygg när du drabbats av ryggskott. Desto mer du klarar av att röra dig utan enorm smärta, desto snabbare kommer du bli av med ryggskottet.

Har ryggskottet inte gått över efter ett par veckor så rekommenderar vi er att titta upp det. Då det kan betyda att du drabbats av något annat och behöver behandling för det.