Hopparknä


Hopparknä kan beskrivas som en förslitningsskada som orsakar smärta i framsidan av knät.

Kontakta oss Boka tid

Vad är hopparknä?

Hopparknä kan beskrivas som en förslitningsskada som orsakar smärta i framsidan av knät. Skadan kallas hopparknä då den ofta drabbar idrottare som är aktiva inom sporter där det sker mycket hopp, exempelvis fotboll, handboll och basket. Skadan uppkommer då senan under knäskålen överbelastas vilket leder till värk i knä.

Symptomen vid hopparknä är ofta tydliga då man upplever en tydlig smärta på knäts framsida. Smärtan uppkommer under knäskålen där patellarsenan fäster. Hopparknä förvärras ofta vid ansträngning. Har man en mildare variant av skadan så får man ofta ont i knät efter att ha utfört en aktivitet, men när skadan förvärras så kommer man även känna av den i ett tidigare skede av aktiviteten.

Hopparknä behandling

Vi rekommenderar att du får ditt knä undersökt om du misstänker att du drabbats av hopparknä. Vi hjälper dig bland annat med rehab och övningar som hjälper dig bli kvitt besvären vid hopparknä.

Du bör alltid få misstänkt hopparknä undersökt av en av våra naprapater på vår klinik i Stockholm för att få en korrekt diagnos och behandling.

Kontakta en av våra naprapater eller boka en tid direkt här via hemsidan!