Främre knäsmärta (PFSS)


PFSS (Patellofemoralt smärtsyndrom) är en vanlig idrottsrelaterad knäskada.

Kontakta oss Boka tid

Vad är främre knäsmärta (PFSS)?

PFSS betyder Patellofemoralt smärtsyndrom och är en vanlig idrottsrelaterad knäskada. PFSS är generellt sätt en överbelastningsskada, men den uppkommer även akut och orsakar då främre knäsmärta. Skadan är vanlig bland unga idrottare och tonåringar, men även äldre drabbas.

Symptom främre knäsmärta (PFSS)?

Vanliga symptom om man drabbats av PFFS är en huggande smärta runt knäskålen när man exempelvis går ned för en trappa. Ont i knät som upplevs som knivhugg vid exempelvis djupa benböj. Alternativt en dov värk i knät som gör att man får ont om man sitter still med benen en längre stund utan att sträcka på benen.

Behandling främre knäsmärta (PFSS)?

För att kunna behandla främre knäsmärta (PFSS) på ett korrekt sätt behövs att ni träffar en av våra naprapater. Vi undersöker vid det tillfället för att utesluta andra skador och sjukdomstillstånd. Utifrån den träffen kan vi hjälpa er med eventuellt rehab/träningsprogram baserat på ert behov. Vi kan även hjälpa till med att rekommendera rätt typ av knäskydd eller tejpning samt erbjuda ortopediska skoinlägg om behov finns för detta.

Kontakta en av våra naprapater eller boka en tid direkt här via hemsidan!