Inklämningssyndrom


Inklämningssyndrom kan innebära att senorna runt rotatorkuffen eller en slemsäck vid axeln har kommit i kläm. Läs mer om behandling av inklämningssyndrom

Kontakta oss Boka tid

Vad är inklämningssyndrom?

Smärta i axeln kan bero på inklämningssyndrom vilket innebär att senorna runt rotatorkuffen eller en slemsäck vid axeln har kommit i kläm. Symptomen vid inklämningssyndrom är att smärta uppkommer när man höjer sin arm ovanför axelhöjd eller vrider axeln i olika positioner.

Att ha ont i axlarna är ofta besvärligt och förhindrar oss i vår vardag. En vanlig orsak till inklämning är en felaktig stabilisering av musklerna runt skulderbladet vilket gör att slemsäck eller senor kommer i kläm.

Behandling inklämningssyndrom?

Våra naprapater är mycket kunniga när det kommer till inklämningssyndrom, och det första som bör göras om du har dessa symptom. Är att fastställa att det är inklämningssyndrom. Det finns nämligen andra skador med liknande symptom, t ex frozen shoulder och instabilitet i leden.

Först därefter kan behandling av inklämningssyndrom genomföras. Där det kan behövas aktiv vila från ansträngning av axeln och rehab.

Kontakta en av våra naprapater eller boka en tid direkt här via hemsidan!