Frozen shoulder


Frozen Shoulder/frusen skuldra är ett tillstånd där man känner smärta, värk och framförallt stelhet i axeln. Läs mer om symptom och behandling.

Kontakta oss Boka tid

Vad är frozen shoulder?

Frozen Shoulder eller frusen skuldra som det ibland kan kallas på svenska är ett tillstånd där man känner smärta, värk och framförallt stelhet i axeln. Namnet kommer ifrån att man efter tag oftast upplever sig som extremt stel och får betydligt sämre rörelseförmåga i axeln.

Symptom frozen shoulder

Frozen shoulder kan vara ett oerhört smärtsamt och jobbigt tillstånd. Många gånger får personen inte upp armen eller armarna, mer än rakt ut från kroppen pga smärtan. Den försämrade rörelseförmågan och ökade smärtan vid vardagliga rörelser som borstande av tänderna, sovandes på axeln brukar vara tydliga symptom för frozen shoulder. Har du gått en tid med skadan så kan det vara svårt för dig att få upp armen i 90 grader och i princip omöjligt att lyfta den ovanför.

Behandling frozen shoulder

Som med de flesta axelskador så behövs det fastställa att det är frozen shoulder som du drabbats av. Så ett besök hos en naprapat är ett första steg för påbörja behandlingen och eventuell regab. Behandling/rehabiliteringstiden skiljer sig från person till person. De moderna behandlingstekniker som finns idag kan korta ned rehabiliteringstiden för just dig.

Kontakta en av våra naprapater eller boka en tid direkt här via hemsidan om du misstänker att du har frozen shoulder!