Musarm


Musarm är ett samlingsnamn för stelhet och värk i flertalet muskler i främst övre delen av kroppen.

Kontakta oss Boka tid

Vad är musarm?

Musarm är ingen enskild skada utan ett samlingsnamn för stelhet och värk i exempelvis nacke, axlar och arm och hand. Musarm uppkommer ofta vid monotont arbete framför datorn vilket leder till att musklerna får en ensidig ansträngning under en längre period. Detta leder till att senor, ledband och muskler blir överbelastade vilket orsakar smärta.

Symptom vid musarm är exempelvis besvär och värk i nacke, axlar och arm och hand vilket orsakar ömhet och stelhet. Andra symptom vid musarm är värk som pulserar och en känsla av obehag och svaghet som leder till domningar och försämrad känsel.

Behandling musarm

Musarm kan behandlas genom rätt övningar och förändringar av arbetsställning och ergonomi. Om problemen inte försvinner så bör du få dina besvär undersökta av en naprapat. För att få hjälp med övningar och först & främst konstatera att det är musarm som du drabbats av kan det vara en god idé att besöka en naprapat. När det bekräftats att du lider av musarm så kan naprapaten ge dig korrekt behandling och rekommendationer.

Kontakta en av våra naprapater eller boka en tid direkt här via hemsidan!